Om tennisballer, pølser, poteter og sånt...

Om tennisballer, pølser, poteter og sånt...

Et hundeliv

En ærlig beskrivelse av livet med cesky terrier (etterhvert to). Enda senere en cesky og en greyhound. Et liv fullt av hundegalskap og kjærlighet til hund.
For daglige oppdateringer følg oss på http://instagram.com/steplive

Hvor blir det av alle kongene?

LudvikPosted by Stepanka 03 Jan, 2014 19:19
Ja, da er jeg her igjen, nok en gang så lenge siden at jeg bør skamme meg. Nok en gang må jeg si at det ikke er mangel på hendelser som fører til innleggstørke, men latskap. Eller la oss kalle det "aversjon mot å slå på pc etter arbeidstiden". Men til gutta.

Jeg trenger ikke si at gutta trives i vårt nye hjem. Størrelsen på hagen, antall katter i nabolaget og antall mus i hagen sørger for underholdning til den store medaljen. Men jeg må også legge til at det er stort mysterium som foregår her i hagen, et mysterium som jeg med tiden har tenkt å finne en løsning, la oss heller si et svar, på.

Det har seg nemlig slik at det forsvinner konger fra hagen. Altså ikke Haakon og Harald og slike konger, men KONGer, sånn røde og sorte leker for hund. Min mor kaller dem for granater. Det er nok litt mer intuitivt navn for en forholdsvis tung gummileke formet som en liten snømann. Eller granat.

Da vi flyttet hit, hadde jeg to. Rettere sagt Ludvik hadde to. Av den sorte sorten, for de røde har jeg liten lit til (Doffen klarte jo drepe en slik "udødelig" kong på rundt 40 min). I tillegg har vi noen tennisballer og et ukjent antall andre, mindre attraktive baller og leker.

Etterhvert la jeg merke til at kongene var borte. Eller rettere sagt jeg begynte å lure på om jeg i det hele tatt hadde pakket dem ut (for la oss være ærlige, det er ikke mye jeg har pakket ut i et hus under maling). Jeg lette og lette, både ute og inne. Intet resultat.

Da jula nærmet seg, tenkte jeg at det var fin anledning til å kjøpe julegave til gutta, ergo nye konger. To stykker kong, rundt 400 kr. Ikke at prisen har noe å si, de varer jo lenge (alle andre steder enn her i huset, som du snart forstår), men bare for å illustrere hvordan hundene bidrar til regnskapet vårt.

En kveld før jul lekte vi i hagen, både med ball, kong, pinner, vi søkte godteri, gravde etter mus, ja rett og slett jeg gjennomførte en sysselsetting i hagen i stedet for å gå "vanlig" tur (de som har tilbrakt jula i Oslo vil forstå).

Jeg husker godt at den ene sorte kongen lå midt på stien mellom hovedhuset og uthuset da vi gikk inn for kvelden.

Dagen etter underholdt jeg Ludvik med å kaste den røde kongen med slufser (ja, en sånn dra-sak laget av en kong. Rød, ja) ut i snøen som kom på to timers besøk til hovedstadsområdet. Ludvik elsker å lete etter ting i snøen.

Siste jeg husker var at jeg slapp kongen rett utenfor veranda, altså ikke kastet i busk, men slapp rett ned de to meterne det er til bakken. Gjorde det enkelt for Ludvik. Men så skjedde det et eller annet som fikk både meg og Ludvik til å glemme hele greia (vi hadde bestemor på besøk, så mye rart skjedde denne jula).

Dagen etter tenkte jeg jeg skulle gå ut i hagen og sanke sammen lekene. Jeg fant tennisballene, jeg fant de mindre populære ballene, men jeg fant ingen kong. Da begynte jeg å lure om jeg faktisk HADDE tatt ut de to opprinnelige likevel, og de ble borte på samme mystiske måte.

Jeg vet det er noe dyr i hagen. Jeg har sett at gutta av og til løper til verandadøra og skal ut for å snuse i hagen, de sporer et eller annet. Jeg vet at Ludvik jakter jordmus.

Jeg vet det er katt i hagen, jeg har sett spor etter den, selv etter at jeg har prøvd å tette gjerdet mot naboen så godt som overhodet mulig (mest for kattens skyld, jeg vet at Sterling er truende til å ta den).

Jeg vet at det er fugler i hagen, jeg mater dem jo som gal om vinteren.

Men ville en katt eller en skjære stjele en kong? Er de i stand til å bære den, den sorte er jo ganske tung? Ikke minst HVORFOR skulle de stjele den, har de noe interesse i den? Og hvorfor forsvinner kongene, men ikke de andre ballene og lekene som er laget av gummi også? Finnes det noen dyr med gummitypepreferanser?

Mysteriet er ganske fersk, så jeg har ikke noe svar på det. Jeg lurer på om jeg burde lage en felle med ny kong, webkamera og løse dette mysteriet, men jeg er usikker på om jeg gidder å bruke penger på det.

Kanskje jeg heller lar meg overraske over å lese i lokalavisa om at jegere har felt en rev og fant hiet fullt av mystiske gummileker? Kanskje det er en mår som trengte leker til sin mårfamilie? Kanskje det ikke er jordmus Ludvik jakter i hagen, men noe større som starter på R og ender på OTTER, og de ville hevne seg for at Ludvik har ødelagt ganske mange av deres ganger og hier?

Hvem vet. Likevel noe jeg syns er mystisk nok til å ofre det en tanke eller to i ny og ne!  • Comments(0)//my.ceskyterrier.no/#post202
Next »